Dé test voor zekerheid

FunghiCheck is een test waarmee dermatofyten (schimmels) kunnen worden gedetecteerd in de nagels of de huid. Deze test is voor 97% nauwkeurig en accuraat! Na het doen van de test weet u nagenoeg zeker of uw aangedane nagel effectief uitwendig behandeld kan worden met de solution spray. Met deze zekerheid adviseren wij de juiste diensten en producten te gaan gebruiken. 

Werkwijze

Tijdens jouw afspraak wordt er een biopt afgenomen.


De biopt wordt onderzocht en heeft een uitslag die 97% betrouwbaar is.

De uitslag en het behandeladvies ontvangt u per mail.

 

Schimmelnagels worden voor 90% veroorzaakt door Dermatofyten. Dermatofyten zijn schimmels die keratine vereisen voor groei. Deze schimmels kunnen infecties van de huid, haar en nagels veroorzaken. Omdat Dermatofyten keratine vereisen om te groeien, zijn ze beperkt tot haar, nagels en de oppervlakkige huid. 

 

Er zijn nog een aantal andere nagel aandoeningen die veel lijken op een schimmelnagel. Hierdoor zijn er veel mensen die behandelen op de verkeerde manier of met het verkeerde middel. Omdat een aangedane nagel ook o.a. besmet kan zijn door bacteriën en non-dermatofyten (schimmels van binnenuit) is deze test een snelle en nauwkeurige manier om (bij twijfel) snel te achterhalen of het daadwerkelijk om een Dermatofyt (schimmel) gaat. 

Andere nagelaandoeningen die op een schimmelnagel kunnen lijken: 

·         Bacteriële infectie, voornamelijk Pseudomonas Aeruginosa – nagel wordt vaak zwart of groen. 

·         Psoriasis nagels. 

·         Eczema of dermatitis. 

·         Lichen planus – groeven, distale splijting of ruwe nagels 

·         Virale wratten – wratachtige nagels Onycholysis – loslating van het nagelbed. Kan door veel water of belasting komen. 

·         Onychogryphosis – verdikking van de nagel en schilfers onder de nagel. Komt veel voor bij ouderen.