Waarom is een facial in de winter goed voor je huid?

Vooral de overgang van koud op warm of warm op koud is voor de onbedekte huid van het gezicht een grote bron van irritaties en kan de huid uitdrogen en voor een gebarsten en gevoelige huid zorgen. Daarom moet de huidverzorging in de winter aan de omstandigheden worden aangepast. Zodra de temperaturen dalen is het verstandig om je dagelijkse verzorging uit te breiden met een extra laagje. 


Wat heeft de huid nodig in de winter?


Extra hydratatie, extra vetten en extra huidvoeding.
Denk bij hydratatie aan een serum, die je dagelijks onder je dagcrème en je nachtcrème kunt gebruiken. Voorbeelden zijn hyaluronzuur serum, vitamine c serum en anti aging serum.
In een lekker dik en volle dag en nacht crème zitten vetten die ervoor zorgen dat het vocht minder snel zal verdampen. Houd je meer van een gezichtsolie? Oliën zijn ook zeer geschikt om gedurende de winterperiode in te zetten als extra aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Gebruik bijvoorbeeld een reinigingsolie ipv je reguliere cleanser. Geef je huid extra voeding, door bijvoorbeeld tijdens de winterperiode geregeld een nachtmasker te gebruiken. Een nachtmasker gebruik je als een nachtcrème, maar geeft je huid een boost, veel extra voeding, waardoor de huidbarrière, de vochtigheidsgraad optimaal de kans krijgt om te herstellen. 

Tips voor huidverzorging in de winter .

Vermijd uitdrogende ingrediënten. 

Denk hierbij aan zeep, parfum en alcohol. Deze ingrediënten drogen je huid uit en beschadigen het beschermlaagje. Hierdoor kan vocht niet worden vastgehouden in je huid. 

Douche niet te warm. 

Niets zo lekker als een hete douche toch? Maar warm water droogt je huid uit. Probeer dit dus niet te vaak te doen. Wil je toch graag een hete douche nemen, houd het dan kort. 

Douche niet te warm. 

Niets zo lekker als een hete douche toch? Maar warm water droogt je huid uit. Probeer dit dus niet te vaak te doen. Wil je toch graag een hete douche nemen, houd het dan kort. 

Houd de lucht in huis vochtig.

De verwarming zorgt voor de lage luchtvochtigheid. Een luchtbevochtiger verhelpt dit probleem makkelijk en snel. Een bakje water op je verwarming heeft hetzelfde effect. 

Wil jij je huid een extra boost geven deze winter?

Boek jouw afspraak voor een facial in via onderstaande knop.