Zwangerschapsmassage

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is zoals een ‘gewone’ massage, maar gericht op jouw zwangere lichaam. Dat betekent dat je minder stevig wordt gemasseerd. Er wordt gebruik gemaakt van een massagetafel met uitneembaar borst- en buikgedeelte. Zo kun je tijdens de massage op je buik liggen. En dat is voor zwangere vrouwen een tijd geleden. 

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent, gebeurt er van alles met je lichaam. Je kunt ook last krijgen van klachten. Zoals pijnklachten in je rug of nek, het vasthouden van vocht of last krijgen van je bekken. De zwangerschapsmassage helpt onder andere om:
Je lichaam te ontspannen. Je komt tijdens de massage helemaal tot rust, zowel lichamelijk als mentaal.
Pijnklachten te verminderen. Voor je lichaam is een zwangerschap erg intensief. Daarom helpt een massage je spieren soepel te maken en zo pijn in bijvoorbeeld je nek en rug te verminderen.
Slaap te verbeteren. Een massage kan helpen hepen om beter en dieper te slapen in de nacht.
Mentale gezondheid te verhogen. Tijdens een massage word je stressniveau lager, zo kom je meer tot rust. 

 

Mama massage na de bevalling

Ook als je net mama geworden bent, mag je genieten van een rustmomentje en jezelf even verwennen. Na de bevalling is een mama massage zeker aan te raden. Je lichaam heeft een knappe prestatie geleverd, maar heeft wel even tijd en aandacht nodig om te herstellen van de bevalling. Verder helpt de massage bij het verwerken van de bevalling, verminderen van slapeloosheid, verminderen van nek-en schouderklachten en het harmoniseren van het lichaam. Klinkt goed toch? En daarnaast is het ook heerlijk om even een momentje voor jezelf te hebben en te ontspannen.